מטילדה נולדה בשנת 1912 בעיר קיוסטנדיל בבולגריה, בת ליהושע ואסתר – עקרת בית אשר בורכו ידיה בהכנת בורקס, מאפים מיוחדים ורקיחת מרקחות משובחות.

בשנת 1922 נאלצה המשפחה לעבור לסופיה הבירה ומכורח המציאות למדה מטילדה אצל הנזירות ובשעות הפנאי למדה את רזי הבישול והאפייה מאימה. בשנת 1932 נישאה ליצחק, עובד מפעל טבק שלמרות משכורתו הדלה אפשרה לה לעסוק בגידול בנותיה ובמה שאהבה מכל – הבישול והאפייה. ב1943 נלקח בעלה האהוב למחנה עבודה ולא חזר ומאז נאלצה לעבוד ולפרנס את בנותיה הקטנות, אך עדיין ניצלה את השעות הפנויות למלא את הבית בריחות נפלאים.

ב 1948 עלתה ארצה בעלייה הבולגרית הגדולה למעברה בפרדס חנה ומשם למעון הבולגרים ברמלה ועבדה למחייתה כתופרת. הצלחנו להביא לכם חלק מהטעמים ממטבחה הביתי. כל התמונות המלוות את המסעדה שלנו הינו אותנטיות ומספרות את הסיפור האמיתי. כל מה שעשינו הוא למענה ולזכרה אשר נשאר איתנו לתמיד ובכל יום.