דף הבית

מטילדה נולדה בשנת 1912 בעיר קיוסטנדיל בבולגריה, בת ליהושע ואסתר – עקרת בית אשר בורכו ידיה בהכנת בורקס, מאפים מיוחדים ורקיחת מרקחות משובחות. בשנת 1922 נאלצה המשפחה לעבור לסופיה הבירה ומכורח המציאות למדה מטילדה אצל הנזירות ובשעות הפנאי למדה את רזי הבישול והאפייה מאמה. בשנת 1932 נישאה ליצחק, עובד מפעל טבק שלמרות משכורתו הדלה איפשר לה לעסוק בגידול בנותיה ובמה שאהבה מכל – הבישול והאפייה. ב-1943 נלקח בעלה האהוב למחנה עבודה ולא חזר ומאז נאלצה לצאת לעבוד ולפרנס את בנותיה הקטנות, אך עדיין ניצלה את השעות הפנויות למלא את הבית בריחות נפלאים. ב-1948 עלתה ארצה בעליה הבולגרית הגדולה למעברה בפרדס חנה ומשם למעון הבולגרים ברמלה ועבדה למחייתה כתופרת. הצלחנו להביא לכם ממטבחה הביתי את הפינידו, הפסטל, ריבת הדובדבנים ופה ושם מטעמים נוספים. כל התמונות המלוות את המסעדה שלנו הינן אותנטיות ומספרות את הסיפור האמיתי. כל מה שעשינו הוא למענה ולזכרה אשר נישאר איתנו לתמיד ובכל יום.

 

Comments are closed.